Direkt zum Seiteninhalt springen

Hva ville egentlig være rett skrivemåte for et førstehjelpsskrin eller en eske medfor forbindingssaker førstehjelpssaker: Verbandkasten eller Verbandskasten?
Tidligere Wehrmacht brukte normalt Verbandkasten om dette, men kunne Verbandskasten også vært "lov" å skrive den gang? Og hva med i dag - hva blir mest rett - med eller uten S?

11.03.09 12:39, Geissler de
Begge deler er mulige, selv om den med s er vanligst.
Det er en tendens i offisielt språkbruk å utelate "Fugen-s", som f. eks. i "Einkommensteuer", hvor vanlige folk sier "Einkommenssteuer".

11.03.09 13:55
Det heter "Verbandkasten" men folk sier av og til "Verbandskasten".

www.google.de klikk på bilder også søker du etter "Verbandkasten" eller "Verbandskasten"
Noen skriver det med s men på et skilt står alltid "Verbandkasten"
Når du skriver skulle du skrive uten s.
Hvis mulig si det også uten s. ;-)

Folk sier også "Einkommsteuer". Men det er feil. "Einkommen" innholder ordet "kommen" og det skrives og utales "Einkommensteuer"

Mvh Kai

11.03.09 14:11, Geissler de
Som jeg sa, det heter begge deler Det blir feil å si "det heter 'Verbandkasten'", for det heter også "Verbandskasten".
Det at folk i Nordtyskland uttaler "Einkommen" uten "-en" er dobbelt irrelevant i denne sammenhengen. De uttaler forresten også "kommen" uten "-en", og at Einkommen" inneholder "kommen" har heller ikke noe å si. "Bratpfanne inneholder "braten", men det heter likevel ikke "Bratenpfanne".

Og det skrives "Einkommenssteuer", med to s, bare skattekontoret og fagfolk bruker "Einkommensteuer". Uttalen blir den samme uansett.