12.12.10 14:00
Hallo, vielleich kann mir jemand helfen: was bedeutet -Skrånende tomt uten byggeklausul. Energimerking: Tomten er ubebygd. Ist damit gemeint dass man kein Haus bauen kann, oder? Vielel Dank im Voraus.

12.12.10 15:45
Byggeklausul kan isolert sett potensielt innebære to forskjellige ting.

1. At det påhviler en bestemmelse om å måtte bygge på tomten (eventuelt innen en viss tid) - for å sikre en helhetlig utvikling av et felt.

2. At det påhviler begrensninger i hva slags bebyggelse - om overhode noen - som kan reises på tomten. Dette kan dreie seg om størrelse på grunnflate, høyde, antall etasjer, taktype, bygningstype (enebolig eller noe annet) osv.

En byggeklausul vil som oftest springe ut av bestemmelser som er avtalt med en tidligere eier og vil ikke kunne endres annet enn ved avtale med denne. Ved siden av denne typen klausuler, kan det også være fastsatt offentlig reguleringsbestemmelser som gir begrensninger i om og hva som kan bygges. (Slike offentlige reguleringsbestemmelser kan derimot bli endret på et senere tidspunkt ved nye politiske vedtak.)

At tomten er ubebygd betyr at det ikke står noe hus på den. (Og sett i sammenheng med den første setningen, vil det være mest sannsynlig at byggeklausul her betyr at det ikke er noen (privatrettslige) begrensninger i hva slags bebyggelse som kan oppføres.)

Akel (N)

PS. Er det forøvrig bare meg som opplever stadig problemer med å lagre/previsning?

12.12.10 18:16
Also ich habe nie Probleme mit Voransicht/Abschicken. (Browser:Chrome)