Direkt zum Seiteninhalt springen

Hei,
weiß jemand was "Vollkorn" und "Vollkornmehl" auf norwegisch heißt??

Vielen Dank schon mal! :)

14.09.11 23:48, Geissler de
fullkorn, fullkornmel

15.09.11 07:43
Morge, Geissler!
Jeg tror det skal hete fullkornsmel med s i fugen,
mens helkornmel uten fuge s!
Oddy

15.09.11 16:14, Mestermann no
Det behøver ikke være noen fuge-s i fullkornmel, begge varianter forekommer.
Pussig nok finnes ikke ordet i noen ordbøker, hverken i Norsk Ordbok, Riksmålsordboken, Bokmålsordboka, Norsk
Synonymordbok, Stor Nynorsk Ordbok eller hos dokpro.

15.09.11 16:42, Heiko de
Auf unseren Packungen steht drauf sammalt hvetemel grov/fin, und auf denen die nicht vollkorn sind steht siktet hvetemel.
Heiko

15.09.11 17:17, Mestermann no
Sammalt = grobgemahlen
Norsk Ordbok: Sammalt mel = mel med både kjerne og skall fra kornet, grøpp.

Teknisk norsk-tysk ordbok: Vollkornbrot = Helkornbrød
Norsk Ordbok: Helkornbrød = brød med en del hele korn i
Norsk Riksmålsordbok: Helkornbrød = (bakerspråk) hvetebrød med en del hele korn i

15.09.11 20:11, Heiko de
Nach http://de.wikipedia.org/wiki/Vollkorn wuerde ich sagen, dass Vollkorn = Helkorn ist, und Vollkorn-Mehl ist sammalt mel. Vollkornbrot muss jedoch nicht aus ganzen Koernern bestehen, sonder nur aus Vollkornmehl. Also ist nicht jedes Vollkornbrot ein Helkornbrød, aber jedes Helkornbrød ist ein Vollkornbrot.

http://no.wikipedia.org/wiki/Mel unterscheidet zwischen siktet, sammalt und helkorn mel, wobei sammalt und helkorn beides aus ganzen Koernern besteht, aber helkorn nicht gemahlen, sondern nur teilweise gebrochen sind.

Heiko