06.12.11 17:04
hi. ich würd gerne kindern erklären was nikolaus ist. würdet ihr drübergucken und sagen wo ich fehler gemacht habe? vielen dank

I dag er den 6. desember. Der feirer vi Nikolaus- festen i Tyskland.
Nikolaus var en biskop som levde mange år sida. Legenden sier at han var en veldig snill man som hjalp dem som var fattig. En familie hadde 3 barn og foreldrene hadde ikke penger til å kjøpe mat til dem. Nikolaus hørte det og gikk til huset. Han la penger i skoene til de 3 ungene. Derfor er det bruk i tyskland å setter skoene foren døra på kvelden den 5 desember. Og på Nikolaus- morgen er skoene full med godteri som man fikk av Nikolaus.

tusen takk

06.12.11 19:24
Det var ganske så bra, dette her:

I dag er den 6. desember. Da feirer vi Nikolaus- festen i Tyskland.

Nikolaus var en biskop som levde for mange år sida. Legenden sier at han var en veldig snill man som hjalp dem som var fattige. En familie hadde 3 barn, og foreldrene hadde ikke penger til å kjøpe mat til dem. Nikolaus hørte det og gikk til huset. Han la penger i skoene til de 3 ungene. Derfor er det vanlig i Tyskland å sette skoene foran døra på kvelden den 5 desember. Og på Nikolaus-morgen er skoene fulle av godteri som man fikk av Nikolaus.

Akel (N)

06.12.11 19:54
tusen takk for hjelpa

07.12.11 10:19, Drontus no
Auf den alten norwegischen Kalendern, den "primstav", findet man übrigens auch den Nikolaustag.

http://no.wikipedia.org/wiki/Primstav
http://no.wikipedia.org/wiki/Nilsmesse

07.12.11 17:38
Jo, men det er knapt noen av oss norske som har noe forhold til denne dagen, langt mindre de tyske skikkene knyttet til den, så en forklaring kan uansett være på sin plass.

Akel (N)