01.11.13 19:34
Stichwörter: Delfia, Palmfett, Palmin
Hei,
I en oppskrift på tysk finner jeg noe som
heter "Palmfett" jeg skulle ha. Noen der
ute som vet om dette finnes i Norge?
Palme fett?
Takk for hjelpen!

01.11.13 20:32
Hvis du ser etter Palmfett på wikipedia så kommer det opp Palmöl, og via linken til venstre finner du ut at det er palmeolje på norsk. Akkurat den greia som blir brukt f.eks. i Kvikk Lunsj, som alle er så opptatt av for tiden.

04.11.13 06:51
In D'land heisst das "Palmin" und man findet es im Kühlregal; in Norwegen habe ich es mit
"Delfia" erstatttet (beim Backen).
Mvh RS.de

04.11.13 12:29, Drontus no
Eigentlich sind Palmfett/Palmöl und Palmin/Delfia zwei verscheidene Öle. Palmöl wird aus der Frucht der Ölpalme gewonnen, und ist rötlich, während Kokosfett (Palmin/Delfia) aus der Kokosnuss gewonnen wird und weiß/gelblich ist.

Zum Backen wird aber - wie RS.de schon gesagt hat - meist Palmin/Delfia gemeint, also Kokosfett.

06.11.13 09:21
Vielen Dank! - An Palmin hatte ich schon gedacht, hatte aber keine Ahnung, was ich hier in Norge anstelle dessen nehmen koennte. Dann wird das ja doch noch was mit dem Fondant-Ueberzug fuer den Geburtstagskuchen. :-)
Takk skal dere ha, så kjekt å få svaret så fort.