29.11.18 19:54, Sandra1
Guten Abend :)

Gerade lese ich bei melk.no :
Se tips til grøtfesten og hvordan du kan lage risengrynsgrøt som aldri svir seg!

Trotz naob.no, Heinzelnisse und meinem Wörterbuch verstehe ich den fettgeschriebenen Teil nicht...
Mag jemand helfen?

Danke :)

29.11.18 19:56, Sandra1
Im selben Text weiter unten kommt diese Vokabel erneut vor:

Skal du koke grøt på vanlig måte er det lurt å velge en kjele med tykk bunn så grøten ikke svir seg så lett.

29.11.18 20:02
Denne betydningen av svi står som nr. 1 i NAOB: brenne.

Vi sier vanligvis om mat, særlig om melkemat, at den svir seg, dvs. brenner, brenner seg fast i kjelen, blir uønsket
brun, får svidd (brent) usmak.

29.11.18 20:04
Se NAOB: svi:,betydning 1.6.-1.7.

29.11.18 20:10, Sandra1
Danke euch, ich weiß jetzt wo mein Fehler lag:

Bei svir seg, dachte ich an å svirre und habe immer unter diesem Wort nachgeschlagen. Daher wurde ich aus dem was ich fand nicht schlau (meinen Satz betreffend)