Seite bearbeiten Autoren/Versionen Neue Seite Letzte Änderungen

Tyske Seder og Skikker

Osterfeuer

Tradisjonen med å tenne bål natten til 1. påskedag bunner i hedenske ritualer (ilden som symbol for solen, fruktbarhet, renselse osv). I en kristen kontekst stammer skikken opprinnelig fra Frankrike og er blitt brukt i Tyskland siden 1100 - tallet. Akkurat som ved St.Hansbålet er påskebålet en god anledning til å kvitte seg med rusk og rask.

Halloween

Opprinnelig Amerikansk skikk, kom i slutten av 90-tallet også til Tyskland. Natt fra 31. Oktober til 01. November løper barn som spøkelse eller heks fra dør til dør og spør om godteri: "Süßes oder Saures" (fra Amerikansk "Trick or Treat"

Sankt Martin

Katholsk hellgen som sørget for fattige. Han var først ridder og ble deretter biskop. Feires kvelden den 10. November, men oftes også noen dager tidligere eller senere, avhengig av skolen/barnehagen. Barn løper med lys i tog gjennom gatene og synger, gjerne med en som rir på hest, forkledd som St. Martin. Deretter blir det stort bål og forestilling rundt St. Martins handlinger. Barna går deretter fra husdør til husdør og synger, og forventer godteri.