Seite bearbeiten Autoren/Versionen Neue Seite Letzte Änderungen

Norge i rødt hvitt og blått

Finn Bø har laget en ordrik og flott tekst med mange treffende bilder. Første vers er som et prospektkort, mens andre vers er en munter skildring av uskyldig russemoro. Andre verdenskrigen var akkurat over da Bø skrev sangen, noe det tredje verset minner oss om. Melodien er skrevet av en svenske! Men jobben Lars Erik Larsen har gjort med den umiddelbare og fengende melodien har gjort at sangen straks var garantert å klistre seg i folks hukommelse.

Det er ikke tillatt med tekst her: Copyright: Musikk-Husets Forlag A/S

Kongesangen

Teksten er skrevet av Nikolai Fogtman. Den britiske og norske kongesangen har samme melodi, komponert av Jean-Baptiste Lully.

Gud sign vår konge god! Sign ham med kraft og mot sign hjem og slott! Lys for ham ved din Ånd, knytt med din sterke hånd hellige troskapsbånd om folk og drott! Høyt sverger Norges mann hver i sitt kall, sin stand, troskap sin drott. Trofast i liv og død, tapper i krig og nød, alltid vårt Norge lød Gud og sin drott.

Alt for Norge

Norge er et vakkert land, fjell og daler, hav og strand Men våre vintre kan bli kalde. Grønne slør på nakne trær, varsler at en tid er nær, som byr på spenning for oss alle.

Våre beste menn, skal ut i strid igjen. Vi gir alt, alt for Norge. Ofrer alt om vi må. Vi er røde, hvite, blå. Hele kampen ut skal vi stå på for Norge vårt fedreland.

Vikingene satte spor, røverfolk som kom fra nord, men vi har endret våre vaner. Fra vårt hjem på Ullevål, reiser vi mot nye mål, for vi er bedre enn de andre.

Våre beste menn......

Når lojaliteten er total, vi sloss med høy moral, for Norge.

Vi gir alt....

Bønda fra nord

"Hei, vi er tilbake, og vi har tenkt oss gjennom taket. VM er glemt for EM er vårt, bakrusen er borte for godt. (VI) skrur av verden og slår på tv`en, ute skinner sola her inne hyler scheie.

Ref.: Vi er bønda ifra nord, ta vel imot oss. Banker alt på fremmed jord, og vi veit hvor du bor Her er bønda ifra nord

Sola skinner, og flo spinner. Ivers er klar, myggen og berg har med minibar. sommer og fotball, vi går aldri lei. Harry eller ei, vi er på vei. Vi leker oss med slovenia, sorry Jugoslavia, adios espana.

Ref.: Vi er bønda ifra nord, ta vel imot oss. Banker alt på fremmed jord, vi veit hvor du bor. Her er bønda ifra nord"